Närpes Högstadieskola2021-12-15T10:40:51+00:00

Närpes Högstadieskola

Närpiön uusi yläkoulu on puu- ja betonirunkoa yhdistävä uudisrakennus, jonka tumma puujulkisivu kohoaa Mosebacken mäen päälle näyttävänä ja vetovoimaisena maamerkkinä. Ilmeeltään klassisen rauhallinen rakennus kokoaa ympärilleen tontin monimuotoisen rakennuskannan. Rakennuspaikka sijaitsee rinteessä, jonka sisään osa tiloista on sijoitettu – näin rakennusmassa muodostui 2,5-kerroksiseksi. Rakennuksen runko on suunniteltu hybridiksi, joka koostuu kantavasta betonirungosta ja CLT-puuelementtiseinistä. Puun käyttö rakennusmateriaalina on tuotu esiin paitsi rungossa, myös näkyvissä pintamateriaaleissa. Betonirungon yhdistäminen on mahdollistanut avoimempien tilojen suunnittelua mahdollistaen suuremmat palo- osastot, ja lisäksi sisätiloissa paljaiden puupintojen näkyviin jättäminen on voitu toteuttaa ilman erillistä palosuojausta.

Tilaaja: Närpiön kaupunki

Laajuus: 5 400 brm2

Valmistuu: 2022

Oppilaitokset ja päiväkodit
Uudisrakennuksen suunnittelu
Kohteesta lisää blogissa