Suonenjoen monitoimihalli rakenteilla

Suonenjoen monitoimihallin rakentaminen on käynnissä. Kohde valmistuu alkuvuonna 2021. Valmistuessaan rakennus tarjoaa käyttäjilleen monipuoliset ja nykyaikaiset liikuntatilat. Monitoimihalli koostuu liikuntahallista, uimahallista ja kuntosalista aputiloineen. Uimahallissa on 5-ratainen pääallas, erillinen terapia-allas ja liukumäellä varustettu lastenallas. Liikuntahallissa vapaa korkeus on 9 metriä ja salin toisella sivulla on 200-paikkainen katsomo. Rakennuksen kuutiotilavuus on yli 42000 m3 – kyseessä on siis varsin iso rakennusmassa, jonka sovittaminen Suonenjoen keskustan ilmeeseen ja mittakaavaan on suunnittelussa erityisesti huomioitu.

Rakennuksella on kaksi luonnetta

Jo ensimmäisissä luonnoksissa oli ajatuksena ilmentää arkkitehtuurin keinoin rakennuksen kahdenlaista luonnetta. Päämassa koostuu ikään kuin kahdesta yhteen rakennetusta talosta, joilla kummallakin on oma ilmeensä tilatarpeen ja käyttötarkoituksen mukaan. Liikuntasali on korkea ja ikkunaton massa, uimahalli puolestaan on matalampi ja se avautuu ympäristöönsä lasiseinien kautta. Yhteinen kattomuoto ja päätyjen siipiseinät sitovat erilaiset osat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Uimahallin julkisivut ovat valkeaa rappausta ja liikuntasalin harmaata PVP-elementtiä ja kuparinruskeaa teräksistä aaltolevyä. Toisistaan poikkeavilla julkisivumateriaaleilla on haluttu sovitettaa rakennusta ympäroivään rakennuskantaan. Ratkaisun tarkoituksena on myös keventää kokonaisuutta. Lapekattojen, vinojen päätyjen ja vinokulmaisten lasiseinien avulla on tavoiteltu liikuntatilan imagoa, ikään kuin talo olisi itsekin liikkeessä.

Rakennus palvelee kaikkia

Tilaratkaisussa on tavoiteltu viihtyisää, avaraa sisätilaa, jonka kaikki tilat ovat esteettömästi käytettävissä. Kaikki asiakkaat tulevat taloon yhden pääsisäänkäynnin kautta, joka avautuu kadun suuntaan. Sieltä on johdettu selkeät kulkureitit rakennuksen molemmille osille. Kaikki liikuntatilat ovat ensimmäisessä kerroksessa esteettömästi saavutettavissa. Myös uima-allastila on suunniteltu esteettömäksi.

Sisäänkäynnin yhteydessä on kahvio, josta on näkymä allastilaan. Liikuntahalli on mitoitettu myös suuremmille yleisötapahtumille, joten rakennusta voidaan käyttää monipuolisesti erilaisiin tilaisuuksiin. Valmistuessaan rakennus tarjoaa suonenjokelaisille uuden mahdollisuuden harrastaa liikuntaa, kokoontua ja virkistäytyä.